Skip to main content

Onze smaakmakers

Lekker gezond aan ’t werk!

Uitgangspunt in gezond eten, zowel voor ons als restaurateurs als de gasten, is dat er een bewuste keuze moet worden gemaakt. Company Cook wil zoveel mogelijk informatie geven om die keuze ook zo bewust mogelijk te maken.

Schijf van Vijf

Bij Company Cook werken we met de ‘Schijf van Vijf’, een hulpmiddel dat in een oogopslag laat zien hoe je gezond kunt eten. We willen uw medewerkers aanmoedigen om elke dag uit elk van deze vakken een product te kiezen en zoveel mogelijk te variëren.

Stoplichtsysteem

Onze producten zijn ingedeeld in verschillende groepen, allen aangeduid met een eigen kleur: het stoplichtmodel. De gebruiker ziet daardoor snel welke producten gezonder zijn dan andere producten.We proberen er niet mee te bereiken dat iedereen alleen maar gezonde producten koopt. Maar de medewerker moet zich wel bewust worden dat hij er misschien niet teveel van moet eten en zoekt naar een balans.

Duurzaam

Company Cook werkt 100% duurzaam en met eerlijke en verse producten. Dit geld niet alleen voor ons, maar ook voor de leveranciers met wie wij samenwerken. Hierdoor schotelen wij eerlijke en verse producten voor in uw bedrijfsrestaurant.

Gevarieerd assortiment

Company Cook maakt bewuste keuzes in het samenstellen van een duurzaam verantwoord en zo gezond mogelijk assortiment. De doelgroep van het bedrijfsrestaurant moeten keer op keer bewust worden gemaakt dat hij of zij kan kiezen tussen gezonde en minder gezonde maaltijden. Belangrijk daarin is een goede afwisseling van maaltijden, waardoor je een grote variatie aan voedingsstoffen binnen krijgt. We willen de gasten helpen met hun gezondheid door enerzijds in onze maaltijden met gezonde producten te werken en anderzijds ze er op te wijzen hoe ze zelf gezonder kunnen eten.

Social Return; iedereen lekker aan ’t werk

De kracht van dit concept is dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een degelijke praktijkopleiding Cateringmedewerker B krijgen met een “professional in the lead” in de functie van meewerkend teamleider cateringservices vergelijkbaar Cateringbeheerder B. Company Cook stimuleert, ontwikkelt en begeleidt de teruggave van onbenutte kwaliteiten en capaciteiten van mensen aan de maatschappij.

Dit kan door mensen uit ‘de doelgroep’ een tijdelijke arbeidsplaats te bieden en op te leiden tot cateringmedewerker. Het bieden van leer-/werkplekken, trainingen of opleiding aan burgers behoort tot de mogelijkheden en kan zorgen voor doorstroming binnen de bedrijfscatering. Het beleid hiervoor binnen Company Cook is volop in ontwikkeling. Afhankelijk van een bedrijf is er meer of minder ruimte voor Social Return. Er zijn talloze mogelijkheden om op een creatieve manier invulling te geven aan deze contractvoorwaarde.

Denkt u dat er in uw bedrijfsrestaurant nog verbeteringen mogelijk zijn? Wij nodigen u graag uit voor een open gesprek.